Tositarina äidin ja pojan suhteesta, äidin alkoholiongelmasta ja sovinnon etsimisestä.

Säkenöivän äidin tuttu ilo ja karisma vaihtuvat vuoroin vetäytymiseen, takertumiseen, yksinäisyyteen ja luovuttamiseen. Mitä täytyy tapahtua, ennen kuin poika pystyy tunnustamaan koko perheeseen vaikuttavan ongelman ja onko silloin jo liian myöhäistä auttaa? Milloin hän saa aloittaa oman elämän?

Kipeästä aiheesta huolimatta Schulman piirtää äidistään kokonaisen kuvan muistaen tämän myös lämpimänä, hauskana ja hellänä ihmisenä.

Alkuteos Glöm mig myi Ruotsissa neljässä kuukaudessa satatuhatta kappaletta. Bonniers Bokklubbar palkitsi sen vuoden kirjana Göteborgin kirjamessuilla syksyllä 2017.

Katso Alex Schulmanin haastattelu Efter Nio -ohjelmassa 9. lokakuuta 2017 Areenassa.

Kirjasta sanottua:

”Unohda minut on vaikuttava kertomus siitä, miten Alex Schulman koki äitinsä alkoholismin. Nyt ei leikitä autofiktioleikkiä, vaan Schulman piirtää moniulotteisen kuvan siitä, millaista on kasvaa perheessä, jota äidin alkoholismi varjostaa kuin myrkyllinen puu, jonka oksien liike saattaa taipua myrskyksi millä hetkellä tahansa.”
Reader, why did I marry him? 24.9.2017

”Ruotsalainen kirjailija Alex Schulman yrittää ymmärtää, miksi äiti joi (…) Äiti joi myös Kreetta Onkelin Ilosessa talossa, mutta enemmän kirjan lapsuusmuistot tuovat mieleen tavan, jolla Karl Ove Knausgård kuvaa isäänsä. Ailahtelevaisille, julmille isille kirjallisuudessa on enemmän esikuvia kuin alkoholistiäideille, joiden mielialoja lapsi yrittää turhaan ennakoida.”
–Aino Frilander, Helsingin Sanomat 3.10.2017

”I familjen Schulman pratade ingen om att mamma Lisette var alkoholist. Men efter hennes död skrev mellansonen Alex Schulman en bok – om sin briljanta mamma, om att vara medberoende och om familjens stora hemlighet.”
–Annika Hällsten, Hufvudstadsbladet 5.10.2017