Kuvio näyttää värikkäältä tapetilta, mutta jos sitä osaa katsoa, taustasta nousee hämmästyttävän tarkka, kolmiulotteinen kuva. Merestä muodostuu pääkallo, hiilikaivoksesta musta kissa. Hauskaa on se, että toiset näkevät kuvan heti, toiset tuskastuvat tuijottamiseen ja luulevat, että heitä huijataan. Siksi kirja onkin riemukasta ajanvietettä ystävien ja perheen kesken.

Uskotko silmiäsi? -kirja sisältää 200 kiehtovaa kolmiulotteista piilokuvaa. Kolmiulotteiset piilokuvat eli stereogrammit keksittiin 1800-luvun alkupuolella, ja 1900-luvulla niitä loi muun muassa taiteilija Salvador Dalí. Vaikka stereogrammit tunnetaan ajanvietteenä, samaa tekniikkaa käytetään esimerkiksi Mars-luotainten kameroissa.

Gary W. Priester ja Gene Levine ovat maailman johtavia stereogrammien suunnittelijoita. Kirjan seikkaperäiset ohjeet auttavat alkuun, ja harjoitus tekee mestarin. Haasta ystäväsi katselukilpailuun!

 

Kirjasta sanottua:

”Pinttyneen perinteisellä tavalla maailmaa katsovienkaan ei tarvitse turhautua, sillä kirjan alussa on selkeät ohjeet sekä harjoituksia stereogrammien katselemiseen. Suositellaan kaikille, jotka haluavat välillä hiukan leikkiä aivoillaan.”
– Jari Asikainen, Pieksämäen Lehti 2.3.2009