Kaikissa ihmissuhteissa käytetään valtaa. Jokainen ihminen on sekä vallan käyttäjä että kohde. Valtapelien ulkopuolelle ei voi edes jättäytyä, vaikka haluaisi. Sitä paitsi ihminen, joka on jättäytyvinään vallan ulkopuolelle, on vaarallinen, sillä hänen vallankäyttöään on vaikea havaita.

Jos haluat enemmän valtaa, lue tämä kirja. Jos haluat olla kriittinen vallankäyttäjien suhteen tai suojautua muiden vallankäytöltä, lue tämä kirja. Kirjan luettuasi olet tietoisempi siitä, kuinka maailma ympärilläsi toimii ja kuinka voit vaikuttaa toisiin ihmisiin ja tapahtumien kulkuun. Tunnistat myös tilanteet, joissa sinua viedään ja olet vallankäytön kohteena.

Valta. Vallankäytön 48 lakia on käännetty yli kahdellekymmenelle kielelle, ja sitä on myyty kaksi miljoonaa kappaletta. Greenen kirjaa lukevat niin poliitikot kuin vallan kriitikot, myyntimiehet kuin asiakkaat, lakimiehet kuin rikolliset, toimittajat kuin haastateltavat ja valmentajat kuin valmennettavat.

Robert Greene on yhdysvaltalainen toimittaja ja käsikirjoittaja.

 

Kirjasta sanottua:

”Greenen logiikka on suoraviivainen ja psykologinen silmä tarkka tapauskuvauksista lakeja johdettaessa. Metodi vakuuttaa, sillä varsinkin toisten virheet ovat tehokas koulu, kuten jo Otto von Bismarck totesi. Lakikokoelmalla on paljon annettavaa. Tiiliskivi on sekä opettavaa että kertakaikkisen viihdyttävää luettavaa, joka kytkee tuttuja tapahtumia uuteen asiayhteyteen. Sen lisäksi että Greenen kirja on kiinnostava läpileikkaus vallasta ja vallankäytön historiasta, se on myös vankka kannanotto yksilötason aktiivisuuden puolesta. Valtaa käytetään eri muodoissa ja tavoin, ja vain tieto antaa välineet löytää arjen tilanteisiin uusia toimintatapoja.”
– Matti Komulainen, Turun Sanomat 16.6.2009

”Greene esittää jokaisen lakinsa tueksi esimerkkejä, milloin antiikin Roomasta, milloin 1500-luvun hovielämästä. Lisäksi sivujen marginaaleissa on kiinnostavia anekdootteja, sananlaskuja tai kansantarinoita vallankäytöstä. Kirja onkin parhaimmillaan silloin, kun sitä selailee ja lukee anekdootin sieltä, tarinan täältä. […] Eli on välttämätöntä tietää, mitä kaikkea ihmiset valtansa eteen ovat valmiita tekemään, jotta voi ainakin tunnistaa, mikäli joutuu pelin kohteeksi. Tai ehkä tarinat toimivat varoituksena sille, mitä tapahtuu, jos pelkkä vallankäyttö ohjaa toimintaa ilman sisällöllisiä tavoitteita.”
– Kirsi Piha, Nykypäivä 29.5.2009

”Haluatko valtaa? Jos sanot ei – valehtelet. […] Amerikkalainen Robert Greene on kerännyt kaikkiaan 48 keskeisintä vallankäytön muotoa laeiksi. Vihkiraamatun kokoiseen laitokseen mahtuu hengästyttävän paljon näkökulmia, ajatuksia ja viittauksia muun muassa historiaan.”
Tekniikka & Talous 23/2009

”Huijauksen ja manipulaation salat on hyvä tietää, vaikkei itse aikoisi niitä käyttää, sillä aina voi joutua  kohteeksi.”
Maine 6/2009