Varjokuvia

Hämmästytä ystäväsi!

Opi tekemään sata hienoa varjoeläintä leijonasta korppikotkaan ja kameleontista merilehmään. Varjokuvaesitysten tekemiseen ei tarvita kuin kädet ja lamppu!

Kaikki oppivat tekemään varjokuvia kirjan selkeiden ohjeiden avulla: yksinkertaiset yhden käden eläimet sopivat aloittelijoille, ja varjokuvakonkareille riittää haastetta monimutkaisista kahden käden otuksista. Kirja antaa myös selkeät ohjeet lavasteiden ja äänitehosteiden käyttämiseen sekä ihmishahmojen hyödyntämiseen tarinassa. Innostava opas johdattaa lukijansa harrastukseen, jolla ihmiset ovat viihdyttäneet toisiaan tulen keksimisestä lähtien. Kaikenikäiset rakastavat tehdä ja katsella varjoesityksiä!

Katso, mitä käsillä voi saada aikaan:
Australialaisen Raymond Crowen varjokuvashow Helpmann Awards -gaalassa
Kiinalainen varjotaiteilija esiintyy Setsuanissa

 

Kirjasta sanottua:

”Synttäreille, mihin tahansa lasten kemuihin tai vaikka koko perheen yhteiseen hetkeen voi poimia hauskan ohjelmanumeron Varjokuvia-kirjasta, jossa opetetaan 100:n varjoeläimen teko… Kirjan kuvat etenevät helposta vaikeampaan, mutta kirjassa kerrotaan myös, että jokaisenomasta sorminäppäryydestä riippuu, mikä kuva on helppo ja mikä vaikea.”
Helsingin Sanomat, 10.10.2008

”Nyt koko perhe voi viettää hämäränhyssyä ihanan vanhanaikaisesti kiehtovia varjokuvia tehden!”
Kodin Kuvalehti 23/2008

”Lasten kanssa voi harrastaa pimenevien iltojen ratoksi vaikkapa varjoesityksiä. Iltasadun sijaan seinälle tehdään kurnuttavia sammakoita ja haukkuvia koiria. Vinkkejä antaa Sophie Collinsin kirja Varjokuvia.”
Vauva-lehti, 11/2008

”Miksi viedä perhe elokuviin, kun valkokangasspektaakkelin voi järjestää myös kotona? Nyt puhutaan siis vanhoista kunnon varjokuvista, noista käsityön ihmeistä. Vastikään ilmestynyt kirja Varjokuvia opettaavääntämään näpeillä näköishahmot norsuista, naisista ja muista elollisista.”
– Tiina Aho, Seepra (Kymen Sanomien, Etelä-Saimaan ja Kouvolan Sanomien viikkoliite) 18.11.2008

”Opettele haastava kuvio ja huvita kavereitasi tylsyyden iskiessä.”
Suosikki 12/2008

Esimerkkiaukeamia kirjasta: