Viime yönä Chateau Marmontissa

Weisberger Lauren

Eksyttyään newyorkilaiseen kapakkaan Brooke huomasi nurkassa pianoa soittavan miehen, jonka hurmaava lauluääni vei häneltä jalat alta. Nyt hän tekee kiireisenä kahta työtä, kun Julian tavoittelee onneaan muusikkona. Brooke itse haaveilee omasta yrityksestä ja perheen perustamisesta, mutta suunnitelmat keskeytyvät, kun Julian saa suuren läpimurtonsa.

Yhtäkkiä Brooke huomaa olevansa muusikkomiehensä seuralaisena salamavalojen räiskeessä Grammy-gaalan punaisella matolla. Yllään hänellä on Valentinon upea iltapuku ja timantteja ainakin vuosipalkkansa arvosta. Kuuluisuus ei kuitenkaan ole niin ihanaa kuin Brooke oli kuvitellut, sillä menestyksellä on hintansa. Julian on yhä poissaolevampi, ja Brooke huomaa oman uransa kärsivän jetset-elämän vaatimusten puristuksissa. Paparazzit eivät tunnu jättävän pariskuntaa rauhaan hetkeksikään, ja pian juorulehdissä julkaistaan ilkeämielisiä juttuja Julianista ja toisista naisista.  Brooke joutuu kysymään itseltään, onko uusi elämä todella sellainen, jonka hän itselleen halusi.

Viime yönä Chateau Marmontissa on mukaansatempaava kuvaus siitä, kuinka äkkinäinen julkisuus ja menestys voivat muuttaa kaiken.

Lauren Weisberger (s. 1977) ponnisti maailmanmaineeseen Paholainen pukeutuu Pradaan -romaanilla (Nemo 2005), jonka innoittajana toimivat hänen kokemuksensa Voguen päätoimittaja Anna Wintourin assistenttina. Paholainen pukeutuu Pradaan vietti yli vuoden New York Timesin bestseller-listalla ja siitä tehtiin menestyselokuva. Weisbergerin seuraavat romaanit, Vip-ihmisiä (Nemo 2006) ja Haluan Harry Winstonin (Nemo 2008), ovat myös olleet jättimenestyksiä. Lauren Weisberger asuu New Yorkissa aviomiehensä Miken ja kahden maltankoiransa kanssa.

 

Kirjasta sanottua:

”Joskus sieulu kaipaa kunnon viihdettä, ja sitä Paholainen pukeutuu Pradaan -menestyskirjan kirjoittajan uusi teos tarjoaa. Ravitsemusterapeutti Brooke rakastuu muusikonplanttuun, josta sukeutuukin supertähti. Tarjolla on hauskaa tirkistelyä newyorkilaisten tavisten ja Hollywoodin julkkishotelleissa hemmoteltavien tähtien elämään.”
– Kodin Kuvalehti 22/2011

”Täydellinen viihderomaani Paholainen pukeutuu Pradaan -kirjan kirjoittajalta. (…) Kirja luo viihdyttävydestään huolimatta selkeän kuvan pinnallisen julkkiselämän sudenkuopista. Lukija voi tyytyväisenä ja turvallisin mielin jatkaa omaa tavallista arkeaan. Onni löytyy helpommin taviksena.”
Eriikka Sailo, Uudenmaan kätilöt -sivusto