Viimeinen leopardi

St John Lauren

Yhdellä loikalla leopardi iski Martinen maahan. Sen suuret käpälät tömähtivät Martinen rintaan, sen kynnet työntyivät hänen ihoonsa. Martine tunsi eläimen kuuman hengityksen kasvoillaan. ”Ole kiltti, älä satuta minua”, hän kuiskasi. ”Haluan vain auttaa sinua.”

Yksitoistavuotias Martine odottaa innolla kesälomaa Sawubonan luonnonsuojelualueella ja mahdollisuutta viettää aikaa lemmikkinsä, valkoisen kirahvin Jemmyn kanssa. Epäonnisten sattumusten seurauksena Martine joutuu matkalle kohti Zimbabwea, missä kaikki ei ole miltä näyttää. Martinen isoäidin ystävää kiristetään, ja naapuritilan omistaja käyttää kyseenalaisia keinoja metsästäessään eläimiä.

Zimbabwen jylhillä kukkuloilla Martine kuulee tarinan muinaisen kuninkaan uskomattomasta aarteesta. Kerrotaan, että aarre löytyy viimeisen leopardin leposijan alta. Monet haluavat saada kuninkaan rikkaudet käsiinsä – keinolla millä hyvänsä. Martine huomaa kohtalonsa kietoutuvan viimeisen leopardin tarinaan. Pystyykö hän pelastamaan upean eläimen ja päästämään hänelle rakkaat ihmiset pinteestä?

Viimeinen leopardi on itsenäinen jatko-osa Lauren St Johnin rakastetuille, Afrikkaan sijoittuville romaaneille Valkoinen kirahvi (2007) ja Delfiinien laulu (2008). Sarjan viimeinen osa, Elefantin tarina, ilmestyy syksyllä 2011.