Villejä rubiineja

Isokangas Antti

Elottomat jalat? Sellainen on pippuri? Miksi karhuun juoksit niin varoen? Usein on vaikea saada selvää, mitä tutuissakin lauluissa sanotaan – ja usein kuulijan pieleen menneet tulkinnat ovat vähintään yhtä mielenkiintoisia kuin laulujen ”oikeat” sanat. Villejä rubiineja on jatkoa Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä suurta suosiota keränneille jutuille, joissa Antti Isokangas kokosi suomalaisten virhetulkintoja koti- ja ulkomaisista poplauluista. Tuhansien lukijoiden innostuneen palautteen ansiosta kirjassa ovat mukana omat luvut suosituimmille suomalaistähdille, ulkomaisille hittibiiseille, ikivihreille kotimaisille iskelmille ja jopa joulu- ja lastenlauluille. Kuvitukset on tehnyt mm. Puupää-palkinnon saanut Pentti Otsamo.

Kirjalle on myös ilmestynyt jatko-osa Minä suojelen sinua taiteelta.

 

Kirjasta sanottua:

”…tyylikäs esine on ilo omistaa, mutta se antaa enemmän elämyksiä satunnaisen selailun kuin järjestelmällisen lukemisen kautta.”
– Jyri Räikkä, Vihreä Lanka

”Kirja on epäilemättä kulttuuriteko, ilman sitä hämmästyttävän moni suomalainen olisi esimerkiksi jäänyt siihen luuloon, että Aikakoneen Odota-kappale kertoo karhuista.”
STT