Virkkuri 2. Muotoja ja pintoja

Mills Molla

Modernin virkkauksen ihastuttavan pioneerin Molla Millsin toinen kirja tarjoaa kosolti tuoreita ideoita niin nykysille, entisille kuin tuleville koukunheiluttajille. Se esittelee uudenlaisia kuoseja aina graafisista pilkuista ja raidoista optisiin, kolmiulotteisilta näyttäviin kuvioihin. Ryhdikkäät pinnat tuovat itse tehtyihin asusteisiin ja kodin sisusteisiin tyylikästä särmää. Valttia on myös mallien monikäyttöisyys: sama kori käy metsään sienivasuksi, olohuoneeseen lehtisäiliöksi tai vaikkapa lähikauppaan ostoskassiksi!

Kirja lähtee liikkeelle alkeista ja neuvoo virkkauksen perustekniikat selkein kuvallisin ohjein. Kaikki 30 työtä opastetaan vaihe vaiheelta. Lisäksi Molla näyttää, miten ohjeita voi helposti varioida ja tehdä siten esineitä eri tarkoituksiin. Kokoa ja lankojen värejä vaihtelemalla mahdollisuuksia on lähes rajattomasti, joten käsitöiden stailaaminen itselle tai kaverille sopiviksi onnistuu keltä tahansa!

Tutustu koko Virkkuri-sarjaan ja sen käännöksiin täällä.

Katso Molla Millsin haastattelu Ylen Aamu-tv:ssä 18.11.2015 täältä.

Kirjasta sanottua:

”Kirja jatkaa Virkkuri-kirjan taattua laatua, mutta värimaailma ei ole enää niin mustavalkoinen. (…) Jos Millsin esikoinen upposi, haluat vain tarttua koukkuun ja virkata jokaisen työn tästäkin kirjasta. (…) Mallit ovat ilahduttavan persoonallisia, värit räiskyviä, mutta yhteensointuvia. Optiset kuosit tuovat perinteiseen käsityöläistaitoon uutta haastetta.”
– Paula Huvinen, Aamulehti 26.4.2014

”Virkkuri-kirjan jatko-osa jatkaa Mollan raikasta tyyliä. (…) Plussaa lisääntyneestä värien käytöstä ja kirjan lopussa olevasta Virkkurin joogaosiosta, jossa korjataan virkkauksen aikana lysähtänyt ryhti.
– MK, Koti ja Keittiö 6-7/2014

”Tarvitsetko tyylikkään kesäkassin? Molla Millsin suosittu Virkkuri on saanut jatko-osan, jossa keskitytään erilaisiin virkattuihin kuviopintoihin ja niiden käyttöön asusteissa ja erityisesti laukuissa. Malleja löytyy monipuolisesti niin aloittelijalle kun taitavalle tekijällekin.”
Deko 6/2014

”Millsin Virkkuri-kirjat ovat jo pienimuotoinen ilmiö käsityöpiireissä.”
-Tuulia Rautio, Aamulehti Menomini 12.11.2014

Virkkuri on opas- ja ohjekirja, mutta myös tulvillaan hyvää mieltä.”
-Minna Pajamies, Oma Koti Kullan Kallis 11/2014

Kuvia kirjasta

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava