Virkkuri 3. Virkkuumalleja kovaan käyttöön

Mills Molla

Jo kaksi menestyskirjaa kirjoittanut Molla Mills lupaa, että virkkaaminen sopii kaikille. Villasta, kalalangasta, juutista ja silkistä syntyy kirjan ohjeilla kasseja, tossuja, huiveja, tyynyjä, mattoja ja paljon muuta. Uuden kirjan mallisto on miesten inspiroima, mutta mikään ei estä naisia täydentämästä tyyliään vaikkapa ylisuurella tuubihuivilla, paksuilla kudetossuilla tai mustavalkoisella olkalaukulla. Myös selkeälinjaiset sisustusesineet, kuten pikselikuvioitu käytävämatto, miellyttävät monen silmää.

Virkkaus on perinteikäs ja helposti omaksuttava kädentaito, pienellä harjoituksella aloittelijakin onnistuu. Monipuolisella tekniikalla valmistuvat yhtä hyvin kestävät kalaverkot kuin lämpöiset lapaset. Kirjassa on kolmekymmentä kekseliästä virkkuumallia kotiin ja reissuun, kaupungille ja ulkoiluun, sisustukseen ja luonnossa liikkumiseen. Raidallinen villapusero sopii niin mökkitöihin kuin loppukesän kaupunkipiknikeille, ja vanhasta t-paidasta ommeltu huivi lämmittää hyisemmälläkin ilmalla. Punamustaruudullisessa metsurin repussa tai tukevassa fillarilaukussa kulkee kaikki olennainen, ja eväsjuomat pääsevät turvallisesti perille hauskassa tölkinkantimessa.

Kirjassa on runsaasti ohjeita helposta haastavaan, joten jokaiselle virkkaajalle aloittelijasta kokeneempaan löytyy sopiva projekti. Kaikki työt opastetaan silmukka silmukalta selkein vaiheittaisin kuvin. Virkkaamisen ohella kirjassa neuvotaan muitakin hyödyllisiä käsityötekniikoita vetoketjun ompelemisesta nahkahihnojen valmistamiseen ja kiinnittämiseen. Käytännölliset ideat ruokkivat luovuutta ja kannustavat omannäköisiin ratkaisuihin.

Kolmannen Virkkurin käännösoikeudet myytiin koko englanninkieliseen maailmaan saman tien ilmestymisen jälkeen. Tutustu koko Virkkuri-sarjaan käännöksineen täällä.

Katso Molla Millsin haastattelu Ylen Aamu-tv:ssä 18.11.2015 täältä.

Kirjasta sanottua:

”Virkkurin uusimman kirjan mallit miellyttävät kovasti naisen silmää, vaikka mallisto onkin saanut inspiraation miehistä. Molla Millsin tuttuun selkeään tyyliin syntyvät kassit, tossut, huivit ja erilaiset sisustustuotteet, kuten pikselikuvioitu käytävämatto. Lopuksi vuollaan itse virkkuukoukku ja huolletaan virkkauksen jäykistämää kroppaa venyttelemällä.”
– Tarja Tegelberg, Suuri Käsityölehti 9/2015

”Kuka olisi uskonut, että virkkaamisesta tulee kansainvälinen hitti. Ja vieläpä suomalaisvoimin.”
– Seppo Pänkäläinen, Keskisuomalainen 1.10.2015

”Mills teki sen taas: silmiähivelevän, rosoisen kauniin virkkauskirjan, josta voisi virkata jokaisen ohjeen.”
– Paula Huvinen, Pohjalainen 7.11.2015

”Molla Millsin selkeä ja siisti kädenjälki yhdistettynä puhtaisiin linjoihin ja pintoihin on ilo aisteille.”
– Suvi Siipola, Suvikukkasia-blogi 17.10.2015

”Kansainvälistä mainetta niittänyt Molla Mills tarjoaa kolmannessa kirjassaan virkkuumalleja ulkoilijoille ja reissaajille. Tyyli on selkeä ja trendikäs, ja mallit sopivat myös miehille. Ei kun yhdessä sohvalle ja koukut käteen.”
Vauva-lehti 11/2015

”Kolmannella Virkkuri-kirjallaan Mills haluaa kannustaa miehiä ottamaan virkkaustekniikat haltuun. Kirjan mallit ovat tutun graafisia, tekijän jäljen tunnistaa. Söpöjä pitsiohjeita saa hakea, mutta rouheaan tyyliin viehtynyt nainenkin löytää kirjasta varmasti mieluista virkattavaa.”
Koti ja Maaseutu 10/2015

”Modernit virkkausohjeet ovat virkistäviä ja kekseliäitä, eivätkä liian vaikeita. Kokeile tehdä vaikka halonkannin tai pyörälaukku.”
Koti ja Keittiö 12/2015

”Kirjasta löytyy kolmisenkymmentä virkkausohjetta, esimerkiksi pyörälaukku, ruudullinen reppu ja laiturimatto. Erikoisempiakin ohjeita löytyy, kuten kiipeilyköydestä virkattu nyöri ja mummolan tyyliin tehty bändijuliste.”
– Eeva Törmänen, Tekniikka ja Talous 41/2015

”Kirjassa on sekä helppoja että haastavia ohjeita, joten joululomaprojekteja on tarjolla kaikentasoisille virkkaajille.”
Taloustaito, 11/2015

”Käsityöbuumi jatkuu. Jos haluaa olla trendikäs, nyt kannattaa virkata!”
Viva, 1/2016

”Myös Millsin uudet virkkausmallit ovat kauniita, graafisia ja ajanmukaisia, ja samanlainen on kirjakin. Ohjeet ovat selkeitä ja informatiivisia, ja isoja tunnelmakuvia on ilo katsella myös ilman virkkausaikeita. Kieli on kekseliästä ja tuotteet on tuotu hauskasti tosielämän keskelle, yllättäviinkin tilanteisiin.”
– Meri Karppinen, Modin 1/2016

”Kirjan ilme on jälleen mukavan selkeä ja väljä. Sanallisia ja kuvallisia ohjeita on helppo seurata. — Laadukas paketti!”
– Mari Salovaara, Tekstiiliopettaja-lehti 1/2016

”Kirja on mietitty kokonaisuus, jossa on mukana ripaus huumoria. Sen opastus on perusteellista, tarvikkeet ja lankalaadut kivasti esitelty.”
– Hanna Tamminen, Kotiliesi Käsityö 3/2016

Kuvia kirjasta

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava