Virkkuri. Virkkuutöitä kotiin ja käyttöön

Mills Molla

Unohda mummon pitsiliinat ja kaikki muu, mitä luulit tietäväsi virkkaamisesta. Molla Mills näyttää, miten tehdään tämän päivän kodin sisustukseen ja säilytykseen sopivia tyylikkäitä käyttöesineitä itselle ja lahjaksi.

Selkeiden vaihe vaiheelta etenevien kuvitettujen ohjeiden avulla virkkaat vaikkapa erivärisistä matonkuteista tai kalastajanlangasta monipuolisia arkitarvikkeita aina trendikkäästä tablettipussista ja säilytyskorista kauniisiin lampunvarjostimiin ja mattoihin. Upeat graafiset mallit ja kuviot tuovat virkattuihin esineisiin nykyaikaista särmää! Kirjan inspiroivat kuvat on ottanut Saara Salmi.

Virkkuri on ensimmäinen suomalainen itsenäisen suunnittelijan käsityökirja, jonka käännösoikeudet on myyty koko englannin- ja espanjankieliseen maailmaan. Lisäksi kirja on julkaistu myös Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Saksassa, Ranskassa, Portugalissa, Etelä-Koreassa ja Hollannissa.
Tutustu koko sarjaan täällä.


Katso Molla Millsin haastattelu Ylen Aamu-tv:ssä 18.11.2015 täältä.

 

Kirjasta sanottua:

”Ulkoasultaan tyylikäs, moderni kotimainen virkkauskirja pitää sisällään kauniita ja inspiroivia kuvia ja ohjeita. Pääasiassa matonkuteista virkatut asusteet ja sisustustuotteet on helppoja. Johtojakin kehtaa nyt pitää esillä, kun virkkaa niille päälliset! Työvaihekuvat auttavat aloittelijoitakin hahmottamaan ohjeet hyvin.”
–Anna Silfverberg, Kotiliesi 11/2013

”Aamutoimi: Aloita virkkausharrastus, meillä on ohje!”
Nyt-liite 23.5.2013

”Millsin kirja todistaa, että virkkaus on hyvinkin trendikästä. Perinteisillä tekniikoilla syntyy muun muassa moderneja laukkuja, tyynyjä ja koruja. Hyvää: Ohjeet ovat selkeitä, ja tekstejä havainollistetaan yksityiskohtakuvin. Millsin työt ovat niin kauniita, että taidan ottaa niistä suurimman osan omalle loppumattomalle tehtävälistalleni. (…) Lisää tällaisia kirjoja!”

–Paula Huvinen, Aamulehti 27.5.2013

”Molla Mills tarjoaa tuoreessa kirjassaan virkkaajille modernimpaa mallistoa niin kodin sisustukseen kuin asusteiksikin. Koristeellisten pitsien sijaan Millsin malleissa on yleensä tiivistä ketjusilmukkapintaa, johon väriä tuovat graafiset kuviot kuten vinoraidat ja kolmiot. (…) Kirjaa selatessa oli kerta kaikkiaan pakko kaivaa koukut esiin ja testata pari mallia.”
–Pia Räihälä, Keskipohjanmaa 1.6.2013

”Mills opastaa virkkaamaan koruja, säilytyskoreja, päällystämään johtoja ja lampunvarjostimia… Hän pitää myös virkkaustyöpajoja. Tämän ajan ilmiö, lankagraffiti, on yhteisöllistä virkkaamista, jossa virkataan ketjuja ja pitsejä vaikkapa puiston juhliin. Kirjassa on selkeät ohjeet, myös mallit ovat konstailemattomia, tyylikkäitä.”
–Leena Hietamies, Kotimaa 24/2013

Virkkuri viehättää sekä graafisen mustavalkoisuuden ystävää että vintage-sisustajaa. (…) Kirja on kaunis, ja ohjeita on poikkeuksellisen tyylikkäille ja käytännöllisille asioille. Pahinta on valinnan vaikeus  – aloittaako kudekori vai verkkokassi, pastillityyny vai rusettisormus? Onneksi monet ohjeista syntyvät matonkuteesta. Silloin valmista tulee nopeasti.”
–Aino Frilander, Helsingin Sanomat 30.6.2013

”Virkkuri on raikas uutuus nuutuneiden käsityökirjojen joukossa. Inspiroivat värit, helpot vaiheittain etenevät virkkausohjeet ja kirjan stailaus ovat osuneet nappiin. Muotoilija Molla Mills opettaa lähes kädestä pitäen, kuinka ketjusilmukat ja langankierrot onnistuvat. Ohjeita löytyy kudekoreista koukkuihin ja pikselivirkkaukseen. Tähän saattaa jäädä pahemman kerran koukkuun!”
– MK, Koti ja Keittiö, 8/2013

”(…) tätä selaillessa iskee virkkaushimo. Kirjassa lähdetään liikkeelle ihan perusteista eli ei huolta, vaikka virkkuutaidot (ja -koukut?) olisivat yhtä ruosteessa kuin meikäläisellä, sillä ensimmäisillä sivuilla neuvotaan selkeiden kuvien ja ohjeiden kera kaikki tarpeellinen, mitä virkkaamisesta tarvitsee tietää ennen varsinaisiin projekteihin ryhtymistä. Vain mielikuvitus on rajana itse ohjeiden saralla ja opus on täynnä kaikenlaisia hauskoja ja kauniita sisustusideoita sekä pieniä esineitä, jotka on toteutettu virkkaamalla (…)”
Pupulandia-blogi 15.8.2013

”Ajanhenkisen kirjan kirjoittaja Molla Mills eli Mari Leppälä on muotoilija ja ompelija, joka tuo väljästi asetellun kirjan sivuilla trendikkäänväriset käsityöt houkuttelevasti esiin. (…) Erityisen kiitoksen antaisin tuotemerkin tekoon ohjeistamisesta, sekä ergonomian muistamisesta. Kirjaan on helppo tarttua ja uskoisin, että myös hauskannäköisten tuotteiden valmistaminen näyttäytyy monelle motivoivana.”
– T-K.L. Tekstiiliopettaja-Textilläraren 3/2013

Virkkuri osuu ja uppoaa! Kirjan modernit ja graafiset virkkausohjeet koukuttavat. Molla Mills on suomalainen suunnittelija ja muotoilija, joka on virkannut niin luennoilla, näyteikkunoissa kuin virkkuutyöpajoissa muita ohjaten.”
– K. T. Kotivinkki 18/2013

”Keväällä ilmestynyt virkkauskirja Virkkuri on ollut myyntimenestys.”
– Susanna Laari, Me Naiset 41/2013

”Molla Mills aikoo virkata historiaa.”
– Marja-Riitta Vuorela, Pohjalainen 2.10.2013

”(…) iso menestystarina, jossa yhdistyvät muotoilu ja käsityöharrastus. Vastaavaa ei  ole Suomessa juuri nähty.”
– Minna Kontkanen, Suomen Kuvalehti 46/2013

”Se tuottaa mielihyvää ja parantaa keskittymistä. Sen avulla oppii heittämään pois vanhoja kaavoja – niin virkkauksesta kuin elämästäkin.”
Apu 46/2013

Kuvia kirjasta

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava