Yhden dollarin hevonen

St John Lauren

Viisitoistavuotias Casey Blue unelmoi maailman suurimpien ratsastuskilpailujen mestaruuksista. Todellisuudessa hän asuu synkässä lontoolaiskorttelissa ja työskentelee vapaaehtoisena paikallisessa ratsastuskoulussa. Pelastettuaan kaltoin kohdellun villiintyneen hevosen hän vakuuttuu siitä, että kaikki on mahdollista. Casey ei kuitenkaan osaa ottaa huomioon haaveidensa tielle ilmaantuvia esteitä, kuten isänsä rikosrekisteriä tai sulosilmäistä poikaa, johon hän kieltäytyy rakastumasta.

Koskettava nuortenromaani on tarina ystävyydestä ja luottamuksesta sekä unelmien tavoittelemisesta ja saavuttamisesta. Mistä löytyy voima ja viisaus, kun eteen osuu mahdottamalta tuntuvia valintoja, ja mitä oppii itsestään, kun herkistyy kuuntelemaan eläintä, joka ei osaa puhua? Sykähdyttävä romaani erottuu kypsällä kerronnallaan tavanomaisista ponikirjoista ja koskettaa aikuisenkin hevoshullun sydäntä.

Lauren St John on kirjoittanut suositut Afrikkaan sijoittuvat lastenromaanit Valkoinen kirahvi (Nemo 2007), Delfiinien laulu (Nemo 2008), Viimeinen leopardi (Nemo 2010) ja Elefantin tarina (Nemo 2011). Näiden mukaansa tempaavien kertomusten parissa kasvaneet nuoret saavat nyt nauttia muutamaa vuotta vanhemmalle lukijakunnalle suunnatusta romaanista. Lauren St John varttui kirahvien, koirien ja hevosten keskellä Afrikan silloisessa Rodesiassa, ja hänen ymmärryksensä eläimiä kohtaan tulee kirjoissa ainutlaatuisella tavalla esille.

Kirjasta sanottua:

”Yhden dollarin hevonen on hieno teos, joka sopii varmasti jokaiselle omia unelmiaan tavoittelevalle ratsastajalle ja nuorelle, sillä se valaa uskoa ja kannustaa tavoittelemaan mahdottomiltakin kuulostavia asioita. (…) Kirjailija Lauren St John on kirjoittanut upeasti hevosen ja ihmisen välisestä suhteesta ja luottamuksesta unohtamatta kilparatsastuksen jännitystä ja tunnelmaa. Tapahtumarikas juoni vie varmasti lukijan mennessään.”
-Kaisa Lehtonen, Villivarsa 4.12.2014