Yön ja päivän eläimet

Carnovsky & Williams Rachel

Yön ja päivän eläimet -kirjassa luonnon erikoisuudet näyttäytyvät uudessa valossa. Kirjan mukana on taikalasi, joissa on kolme linssiä. Kun maisemaa katsoo punaisella linssillä, näkyvät päivällä liikkuvat eläimet, vihreällä linssillä näkyvät kasvit ja sinisellä linssillä yöeläimet.

Taikalasin avulla voit seurata eläinten salaista elämää kymmenessä jännittävässä elinympäristössä: Kongonjoen viidakossa, Andien vuoristossa, australialaisella aavikolla, Eteläisessä jäämeressä, skotlantilaisella Loch Lomond -järvellä, kalifornialaisessa punapuumetsässä, itäsiperialaisella taigalla, Serengetin ylängöllä Tansaniassa, Gangesjoen valuma-alueella sekä koralliriutalla Filippiineillä. Jokaisesta ympäristöstä esitellään 18 sen asukkia. Tutuksi tulevat monenlaiset mielenkiintoiset eläimet ja niitä on hauska etsiä taikalasin avulla!

Kirjasta sanottua:

”Kirja on hyvin toteutettu, ja siinä on kiinnostavista eläimistä ne kiinnostavimmat asiat. Kuvitus on mahtava, ja mukavan värikäs. Kirja herättää paljon kysymyksiä, ja se innostaa monissa asioissa. Kirjan mukana tulee taikalasi, jonka avulla voit seurata eläinten salaista elämää kymmenessä jännittävässä elinympäristössä. Taikalasi on myös hauska keksintö. Sillä näkee kaikki kuvan erikoispiirteet, ja se auttaa hahmottamaan kuvan eläimiä. Sisällysluettelo on hyvin selkeä, ja siitä löytää kaikki sivut, joita etsii. Mielestäni tämä kirja tuottaa iloa jokaiselle, jotka tätä lukee. Värivalinnat sivuille ovat mielestäni oikein hienoja. Otsikot ovat selkeitä, eikä niissä ole mitään moittimisen varaa. En näe tässä kirjassa mitään huonoja puolia.”
– Milja Kuivala, Helsingin Sanomat 9.12.2016, kirjoittaja on HS Lasten uutisten 9-vuotias lukija